Met wie werkt buurtbemiddeling samen?

Wie zijn wij?

Buurtbemiddeling Wijchen is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Wijchen, MeerVoormekaar, Talis en Politie. Vertegenwoordigers van deze organisaties hebben zich verenigd in een Stuurgroep die zorg draagt voor de financiën en ook voor de kwaliteit van deze gratis dienstverlening.

Buurtbemiddeling Wijchen wordt uitgevoerd door MeerVoormekaar. De professionals van deze welzijnsorganisatie zetten zich in samen met vrijwilligers, bewoners en partnerorganisaties in voor een lokale samenleving waarin mensen zich met elkaar verbonden voelen en op een prettige manier kunnen leven.

Het doel van Buurtbemiddeling Wijchen is preventief door alledaagse huis-tuin en keukenconflicten tussen buren in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren en zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Op die manier kunnen escalaties voorkomen worden. Bemiddelaars bieden handvatten en ondersteuning zodat buren zelf oplossingen kunnen vinden om hun woonplezier te verhogen.

Voor algemene tips en adviezen kun je terecht op www.problemenmetjeburen.nl  Wil je graag persoonlijk advies of ondersteuning: bel Buurtbemiddeling Wijchen!

Buurtbemiddeling in Nederland

Meer dan de helft van de gemeenten in Nederland biedt nu buurtbemiddeling aan. Deze projecten zijn geclusterd in regio’s. Onze regio bewaakt met elkaar de kwaliteit door scholing en intervisie voor bemiddelaars en projectleiders.
Buurtbemiddeling werkt! Gemiddeld zeventig procent van de gesprekken slagen.
Buurtbemiddleing Wijchen is erkend met het pluscertificaat door het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (CCV)

CCV-erkend BUURTBEMIDDELING

 

Buurtbemiddeling voor een veilig en leefbaar Wijchen!

Printer Friendly, PDF & Email